El Penedès es prepara per la 6a Festa de la Verema i se suma a l’impuls gastronòmic de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia

El mes de setembre, el Penedès torna a viure una de les cites més especials de l’any: la Festa de la Verema, una celebració enogastronòmica que posa en valor la cultura del vi, el paisatge i la cuina local a través d’una quinzena d’activitats als cellers de la Ruta del Vi del Penedès.

Acte de presentació de la Festa de la Verema 2025

El dilluns 7 de juliol s’ha donat el tret de sortida d’aquest esdeveniment al celler AT Roca, a Sant Sebastià dels Gorgs, per presentar totes les activitats d’enguany, sota l’eslògan “Setembre - Festa de la Verema al Penedès”

S’ha comptat amb la presència del president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Pedro Campos, i la directora de l’entitat, Núria Sala, que han destacat que es tracta d’una campanya de promoció amb uns objectius molt clars: donar visibilitat al Penedès a través d’aquest esdeveniment singular entre el públic de proximitat, recollint propostes gastronòmiques als cellers, que ens diferencien d’altres festes de la verema d’arreu de Catalunya. molt diverses en l’amplia oferta de Festes del Verema que es celebren a Catalunya.

Un calendari ple de propostes per tastar el Penedès

La Festa de la Verema recull inicialment 18 propostes gastronòmiques diferents en 17 cellers, amb dates durant tot el mes de setembre. Les primeres activitats comencen el 30 d’agost, però la majoria es concentren els caps de setmana del 13 i 14, i 20 i 21 de setembre. Alguns cellers fins i tot ofereixen esmorzars i activitat de verema tots els caps de setmana del mes.

La singularitat d’aquest esdeveniment és que totes les propostes tenen en comú una experiència gastronòmica, i n’hi ha per a tots els gustos: esmorzars de pagès, pícnics, dinars i sopars entre vinyes, acompanyats d’activitats com trepitjada de raïm, tastos de most, visites guiades, música en directe i propostes familiars.

Entre els cellers participants hi ha noms com Canals i Munné, Celler Kripta, Mas Comtal, Cellers Carol Vallès, Caves Bolet, Segura Viudas, AT Roca, Celler Eudald Massana, Família Torres, Can Lleó de Vilanoveta, Vins El Cep, Bodegues Sumarroca, Giró Ribot, Cava Guilera, Cava Rovellats, Finca Ca N’Estella i Juvé & Camps.

Ja es poden consultar dates i reservar totes les experiències a https://bit.ly/4lmmPeA

La Festa de la Verema consolida així el Penedès com a territori vitivinícola actiu, hospitalari i compromès amb la sostenibilitat, i convida a descobrir-lo de manera vivencial, tot connectant el vi amb la gastronomia, el paisatge i les persones.

El Penedès dins la Catalunya gastronòmica

Enguany, aquest esdeveniment arriba en un moment especialment significatiu: Catalunya ha estat reconeguda com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una distinció internacional que ofereix al Penedès una gran oportunitat per projectar els seus productes, sabors i experiències singulars al món i reforça la nostra destinació com a referent d’enoturisme i de cuina vinculada al producte de proximitat.

Informació pràctica

📅 Quan: de l’1 al 30 de setembre de 2025 (activitats concentrades els caps de setmana)
 📍 On: cellers de la Ruta del Vi del Penedès
 🔗 Programa: https://www.penedesturisme.cat/ca/festa-de-la-verema-al-penedes

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Castell de Gelida
26 de juliol 2025
Sa Roca, Conjunt Monumental
Sant Martí Sarroca
15 de març, 5 d’abril, 18 d’octubre i 15 de novembre

Ara és temps de…

Experiències per a tots