El Consorci trasllada les inquietuds del sector turístic a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Representants del sector turístic i representants polítics del Penedès participen en una trobada virtual impulsada pel Consorci de Promoció Turística del Penedès.

La trobada ha tingut lloc aquest  6 de maig a la tarda i hi han participat la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacon, el Director General de Turisme, Octavi Bono i el Director de l’Agència Catalana de Turisme David Font i representants del Consorci de Promoció Turística del Penedès i altres empreses i entitats  vinculades al sector turístic del Penedès. 

 

La trobada ha servit per poder traslladar les inquietuds detectades del sector i també perquè els propis empresaris poguessin manifestar les seves necessitats i propostes,  per poder superar aquesta situació de crisi. En aquest sentit, diversos representants del sector han coincidit en reclamar que les futures ajudes que s’adoptin tinguin present la diversitat de petites i mitjanes empreses del territori així com les diverses casuístiques que s’hi poden trobar. 

També s’ha fet incís en poder disposar dels protocols sanitaris i en què la zona de desconfinament del Penedès sigui tractada diferent que l’àrea metropolitana i que defineixin en  quin servei turístic específic vinculem l’enoturisme.  Riera, també ha fet especial esment a la  gestió i control dels accessos a espais naturals, parcs naturals, platges o zones públiques com són les àrees  de pernocta per autocaravanes. 

 

El president del Consorci de Promoció turśitica del Penedès, Ramon Riera, ha destacat que “la bona entesa entre les diferents administracions, l’Agència Catalana de Turisme i les Diputacions és clau per a fer una bona campanya turística que posicioni l’oferta turística de Catalunya i en especial també la del Penedès i l’enoturisme” 

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha afirmat que “hem de generar confiança i tranquil·litat envers els turistes, ja que és clau que relacionin Catalunya amb una destinació on podran venir de manera segura un cop se superi la pandèmia”. En aquest sentit, Chacón ha explicat que està treballant juntament amb l’empresariat diferents protocols específics per al sector turístic que també engloba activitats com l’enoturisme.

D’altra banda, la consellera ha manifestat que ”el sector turístic està format majoritàriament per la petita i mitjana empresa, ara més que mai hem de treballar conjuntament per assegurar la viabilitat del sector”, i ha afegit que “el nostre turisme és divers i hem de poder comptar amb mesures d’ajut perquè sinó part del nostre sector productiu desapareixerà”.

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Del 15 de juny al 31 de juliol de 2022
Vilafranca del Penedès
De l'1 al 3 de juliol

Ara és temps de…

Experiències per a tots