58 empreses i entitats del territori reben el seu reconeixement Biosphere

58 empreses i entitats del territori reben el seu reconeixement, en l’acte celebrat al Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia, on s’han lliurat les certificacions Biosphere del programa de Compromís per a la Sostenibilitat Turística

L’acte va comptar amb la participació del President del Consorci de promoció turística del Penedès, el delegat territorial de la Cambra de Comerç de Barcelona, la cap de gestió territorial de l’Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona i la regidora de turisme, Eva Cruces , de Sant Sadurní d’Anoia, qui varen fer entrega dels distintius a la cinquantena d’empreses que varen assistir a l’acte. L’objectiu del programa és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i les comarques de Barcelona.

El projecte, nascut el 2017 és impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona. Des del 2017 el Consorci de Promoció Turística del Penedès és l’ens gestor territorial del Compromís Biosphere al Penedès. Aquest compromís vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses, serveis turístics i destinacions. Un programa que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística. El Compromís basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Així doncs, la seixantena d’empreses, mitjançant aquest programa, aposten per reinventarse incorporant models de negoci sostenibles i respectuosos amb l’entorn i aquesta és la millor mostra de compromís per part dels agents de la destinació tant públic com privats.

El programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere s’estén a 157 municipis posicionant la Destinació Barcelona com un destí competitiu que vetlla per la sostenibilitat, la salut i el benestar. A través del segell Biosphere s’organitza una estratègia de comunicació i difusió que promou un turisme responsable a escala internacional ajudant els agents del sector turístic a desenvolupar una nova forma de viatjar i de conèixer el món que ens envolta. El desplegament d’aquestes mesures suposa un nou posicionament turístic, que incrementa la competitivitat de la Destinació Barcelona, on el Penedès també hi és present.

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots