1001 cites d’estiu al Penedès

Tots els motius per gaudir del Penedès a l’estiu

Per tal de promocionar el Penedès a la temporada d’estiu, el Consorci de Promoció Turística del Penedès ha analitzat l’oferta disponible, i la llista de propostes estiuenques a municipis i establiments de la Ruta del Vi del  Penedès és més extensa que mai, en especial amb experiències amb data concreta.

Per aquest motiu, el Consorci ha recollit aquesta agenda penedesenca sota l’adequat títol de “1001 cites d’estiu al Penedès”, on es poden trobar les experiències més rellevants agrupades per temàtiques, com cultura, música o experiències enogastronòmiques, que poden combinar perfectament amb les activitats tradicionals de l’estiu, el sol i platja.

Ens espera un estiu de cultura, amb rutes urbanes, visites a castells, vestigis i espais d’interès, que son ideals per compartir amb la família, com ara les visites guiades a Gelida, Subirats, Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola o Vilafranca del Penedès, on tornen les populars visites per veure la posta de sol des del campanar de la basílica de Santa Maria.
També cal aprofitar per fer aquelles experiències que només passen a l’estiu, com les que s'organitzen al voltant de l’observació d’estrelles pels volts de Sant Llorenç o el tast de vins en un veler.

La música entre vinyes i els festivals de cinema i arts escèniques a l'aire lliure estaran molt presents a l'agenda. El tret de sortida l’han donat el MOST, Festival Internacional de Cinema del Vi i el festival EVA, descentralitzant els seus actes en municipis i espais singulars, i a finals de juny donarà inici el XVIII Festival de Música a les vinyes. Els cellers també han programat vetllades de concerts a la fresca amb músics de renom com a reclam per gaudir dels capvespres amb una copa de vi en un entorn màgic entre vinyes.

També destaca l’ampli ventall d'experiències gastronòmiques als cellers, com tastos especials i nits culinàries temàtiques i la clara aposta per la creació de nous espais a l’aire lliure per a tastos, aperitius i fins i tot menjar, i l’auge en popularitat dels Wine Bars, que segueixen oberts per a una copa i aperitiu amb vistes... recordeu reservar, perquè són el lloc de moda!

Tot això sense oblidar que abans de que acabi l’estiu arribarà l’època de verema, que celebrarem el 4 de setembre amb la Festa de la Verema, amb una jornada de pícnics als cellers de la Ruta el Vi de Penedès.

D’aquesta manera el Consorci enceta la promoció de la destinació per aquesta campanya d’estiu on gràcies a la relaxació de les mesures COVID ha permès que tan empreses com

entitats de la destinació hagin pogut fer un gran esforç per programar aquestes 1001 i cites activitats d’estiu al Penedès.

Per trobar totes les cites de l’estiu, visiteu el web de Penedès Turisme https://www.penedesturisme.cat/ca/1001-cites-destiu-al-penedes


Per a més informació contactar amb: Núria Sala, directora del Consorci de promoció turística del Penedès a nuria@penedesturisme.cat o al 938170160

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Ara és temps de…

Experiències per a tots