La carretera del vi

Recrea l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf

La Carretera del Vi és una ruta que permet als amants del vi descobrir l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf, per portar el vi que s'elaborava a l'interior fins al port per poder comercialitzar-lo a tot el món. 

Es tracta d'una iniciativa conjunta de 7 municipis i 13 cellers, units per donar a conèixer els seus atractius i experiències turístiques. Es tracta d'una ruta lineal de 35 km que uneix el punt de partida, el castell de Sant Martí Sarroca, amb les platges de Sitges i recorre les poblacions de Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Sant Miquel d’Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes.

Per descomptat, el més interessant és poder fer parades pel camí per visitar algun dels 13 cellers o descobrir els racons d'aquestes vil·les, on trobem des de vestigis dels íbers fins a components del modernisme, passant per castells i arquitectura popular i tradicional del territori, tot això completat amb una àmplia proposta cultural i una variada gastronomia.

 

El passaport

Per a gaudir plenament de totes les possibilitats que ofereix La Carretera del Vi, existeix un passaport físic. Amb ell, els enoturistes reben un tractament preferent durant les visites als diferents cellers de la wine road, com ara tastos de vins de gamma alta o descomptes en activitats especials.

Les visites als museus i conjunts monumentals de La Carretera del Vi, es poden fer amb una tarifa reduïda o descompte especial si es presenta el passaport.

Anar completant visites té premi! Quan el tenidor del passaport visiti el 6é celler rebrà una caixa personalitzada de 6 ampolles de vi o cava (una ampolla per cada celler visitat). Aquest fet es repetirà en la 12a visita, quan el visitant rebrà una segona caixa amb 6 ampolles dels següents cellers visitats. 

El passaport físic és vàlid per a dues persones i es pot adquirir a tots els cellers que formen la wine road, a la pàgina web de la ruta o en activitats organitzades per la Carretera del Vi.

Teniu tota la info a La Carretera del Vi

 

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots