De ruta pel Penedès interior: els 4 municipis de més alçada

Juny 2023

És possible que relacioneu el Penedès amb un horitzó ple de passades de vinya mirant a Montserrat, però el seu paisatge és ple de contrastos, que s'estén entre conreus, platges i boscos.

 

Les zones més al nord del Penedès tenen un desnivell més elevat, sovint combinant la vinya i el bosc típicament mediterrani, amb temperatures una mica més fresques. 

En tots els casos, destaquen les possibilitats de fer senders a l’ombra, de masies de turisme rural i d’una gastronomia tradicional molt arrelada.

Pontons és a una de les zones de més alçada de l’Alt Penedès, i el seu entorn muntanyenc i l’abundància d’aigua fa que sigui diferent a la resta del pobles veïns. Els seus allotjaments rurals son perfectes per una escapada rural lluny de tot, d’aquelles per apagar el mòbil. Des de l’aparcament municipal es pot iniciar l’ascens al Puig de les Agulles, el cim més alt de la comarca, a 841m.
 

Mediona és una ubicació ideal per fer camins, allotjar-te entre vinyes i muntanya, fer enoturisme en un celler amb premis d’arquitectura com ara Mas Rodó…però la vall de Mediona també és coneguda pels productors de cervesa artesana. Tot i ser un municipi petit, hi ha molta activitat social i cultural, així que podeu seguir el seu perfil a Instagram per veure’n l’agenda.

 

Ja a la comarca de l’Anoia, i dins de la DO Penedès, La Llacuna és un petit municipi a una mica més de 600 m d’alçada, amb una la plaça Major porxada, que és un dels indrets més característics de la població, juntament amb el castell de Vilademàger, des d’on hi ha vistes molt fotogèniques. Aprofita per comprar els famosos embotits Mallart de La Llacuna! 

 

La zona interior del Baix Penedès et sorprendrà gratament. La majoria en coneix les platges, però la seva àrea més rural és un paisatge que es va enfilant entre cultius de vinya, d’oliveres - on podeu visitar els productors d’AOVE Tòrclum-, i de rutes de cabanes de pedra seca fins arribar a la serra del Montmell. Allà, els més esportistes podeu pujar fins La Talaia del Montmell, el cim més alt de la comarca, un itinerari que et farà passar per l’església de Sant Miquel. Si ho prefereixes, pots descansar en aquests paratges tranquils en allotjaments rurals que et deixaran amb la boca oberta, o fer enoturisme a Can Marlès, probablement l’únic celler que combina vi, allotjament rural i alpaques!


>> Visitar llocs d'interès al Penedès 

Inspira't 

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots