Estiu

música  i festivals entre vinyes

Els plans per fer a l’estiu no s’acaben

Per a molts, la benvinguda oficial de l’estiu es celebra per la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, i dura fins…fins que s’acabi el bon temps! Els dies s'allarguen, el sol brilla amb força i encara que tradicionalment no es relaciona el Penedès amb una destinació de sol i platja… doncs en tenim! Podeu passar un matí gaudint del mar a les platges del Baix Penedès i el Garraf i una tarda de visita i tast de vins en un celler, passejant per fires, festes majors, concerts i activitats a l’aire lliure. Vida al carrer i diversió per a tothom!

Les probabilitats de pluja son poques. Els dies d'estiu al Penedès seran principalment clars i assolellats, i com a la gran majoria del país, us recomanem evitar les hores de més calor. Les vinyes estan en ple creixement: les fulles es fan frondoses, el raïm treu el cap, canvia de color durant el verol, comença a madurar i a finals d’estiu, i llavors arribarà l’inici del moment més important de la vinya: la verema de les varietats de raïm més primerenques. I amb la verema, totes les activitats a la vinya per viure-la en primera persona! Setembre és realment un dels moments més importants pel Penedès, quan hi ha més visitants i activitats per fer.

El que fa molt atractiva aquesta època de l’any son els vespres i les nits d’estiu, quan es generen trobades, moments, amors i records inoblidables. Les agradables temperatures -amb alguna jaqueta prima a prop- conviden a un sopar en terrasses de restaurants i cellers, que aprofiten la temporada per proposar nits gastronòmiques temàtiques o concerts, i els wine bars estan oberts fins més tard. 

El Penedès bull amb els festivals d'estiu, les diades castelleres i les festes majors, podent viure d’aprop moments molt esperats pels penedesencs. L’únic problema que té l’estiu és que no tenim prous dies al calendari per tots els plans que s’hi poden fer!

 

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Ara és temps de…

Experiències per a tots