El Secret d'en Dani. La Sitja 169

Descobrir els tresors amagats del Penedès mai ha estat un camí planer, un mica de sort i molta devoció cap a la teva feina, cap a la teva terra. Una terra bressol de la vitivinicultura a Catalunya: Fenicis, Cartaginesos, Ibers... una terra plena de secrets que inspira passió pel vi. 

El Dani López, arqueòleg de la Font de la Canya, encara recorda amb emoció aquell matí calorós de l’any 2011 quan es predisposaven ell i el seu equip a excavar la sitja 169 del Jaciment ibèric. Després de dies traient-ne la terra, descobreixen les restes d’un banquet iber, amb la deessa de l’agricultura i la fecunditat Demèter, ocultada entre fang i argila des del segle III abans de la nostra era.

Gràcies a l’esforç d’un grup de gent apassionada a la història i a l’arqueologia,  avui dia, podem dir que el Penedès va néixer fa 2700 anys i que és l’origen de la vinya.

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots