El Secret d'en Dani. La sitja 169

Una terra plena de secrets que inspira passió pel vi

Descobrir els tresors amagats del Penedès mai no ha estat un camí pla. Implica una mica de sort i molta devoció cap a la teva feina, cap a la teva terra. Una terra que és bressol de la viticultura a Catalunya: Fenicis, Cartaginesos, Ibers... una terra plena de secrets que inspira passió pel vi.

Descobreixen la deessa Demèter ocultada des del S. III aC

Dani López, arqueòleg de la Font de la Canya, encara recorda amb emoció aquell matí calorós del 2011, quan ell i el seu equip es disposaven a excavar la sitja 169 del jaciment ibèric. Després de dies traient terra, descobreixen les restes d'un banquet iber, amb la deessa de l'agricultura i la fecunditat Demèter, amagada entre fang i argila des del segle III abans de la nostra era.

Penedès va néixer fa 2700 anys i és l'origen de la vinya

Gràcies a l'esforç d'un grup de gent apassionada per la història i l'arqueologia, avui dia podem dir que Penedès va néixer fa 2700 anys i que és l'origen de la vinya.

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Gelida
Del 08 al 10 de juny
Santa Margarida i els Monjos
del 2 a l’11 de juny de 2023

Ara és temps de…

Experiències per a tots