El Secret del Ton. El Camí del riu

A Ton li encanta caminar, saltar i jugar pel Camí del Riu amb la seva germana Mariona i els seus pares Francesc i Carla. Molts dies també s'hi apunten Èric i Helena, amics de la família i enamorats d'aquests paratges sorprenents.

Una ruta que transcorre per pobles i antics molins amb encant

El camí del riu és un itinerari per descobrir i aprendre a estimar el riu. Per gaudir passejant o amb bicicleta. Aquesta ruta pel riu és un viatge que transcorre per pobles amb encant, on trobarem petites basses d'aigua, fonts, boscos de ribera, esglésies, molins paperers i vestigis de castells. Es travessen ponts i passarel·les i, si estem atents, trobarem el gronxador que hi ha en un arbre del camí, on el Ton i la Mariona sempre s'aturen a divertir-se.

Entre cingles del riu Mediona veuen el Castell

El Ton sempre es posa molt content quan arriben als Plátans d´en Soler, una zona de pícnic preciosa i força amagada situada en un meandre del riu Bitlles. Després d'un bon esmorzar continuen el trajecte cap a l'antiga colònia industrial de Ca l'Olivé, amb una bassa on es poden apreciar aus aquàtiques que tant els agrada als dos germans. Finalment, i després de caminar entre cingleres del riu Mediona, acaben el seu trajecte al Castell de Mediona, una fortificació amb més de mil anys d'història.

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès
Basílica de Santa Maria
6, 13, 20 i 27 d'agost, 3, 10, 17 i 24 de setembre, 1, 8 i 15 d'octubre
Font-rubí
8 i 9 d'octubre
Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia
7, 8 i 9 d'octubre
Sant Martí Sarroca
Sa Roca, Conjunt Monumental
8 i 9 d'octubre

Ara és temps de…

Experiències per a tots