El Secret del Ton. El Camí del riu

Al Ton li encanta caminar, saltar i jugar pel camí del riu en companyia de la seva germana Mariona i els seus pares Francesc i Carla. Molts dies també s’hi afegeixen l’Èric i l’Helena, amics de la família i enamorats d’aquests paratges sorprenents.

El Camí del riu és un itinerari per descobrir i aprendre a estimar el riu. Per gaudir-ne passejant o en bicicleta.  Aquesta ruta pel riu és un  viatge que transcorre per pobles amb encant, on ens trobarem pèlags, fonts, boscos de ribera, esglésies, molins paperers i castells. Travessarem ponts i passeres i, si estem atents, trobarem el gronxador que hi ha a un arbre del camí on el Ton i la Mariona sempre s’aturen a divertir-se.

El Ton sempre es posa molt content quan arriben a Els Plàtans d’en Soler, una zona de pícnic preciosa i força amagada situada en una meandre del riu Bitlles. Després d’un bon esmorzar continuen el trajecte cap a l’antiga colònia industrial de Ca l’Oliver amb una bassa que s’hi poden apreciar aus aquàtiques que tan els hi agrada als dos germans. Finalment i després de caminar entre cingleres del riu Mediona, acaben el seu trajecte al Castell de Mediona, una fortificació amb més de mil anys d’història.

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots