El Secret del Ton. El Camí del riu

A Ton li encanta caminar, saltar i jugar pel Camí del Riu amb la seva germana Mariona i els seus pares Francesc i Carla. Molts dies també s'hi apunten Èric i Helena, amics de la família i enamorats d'aquests paratges sorprenents.

Una ruta que transcorre per pobles i antics molins amb encant

El camí del riu és un itinerari per descobrir i aprendre a estimar el riu. Per gaudir passejant o amb bicicleta. Aquesta ruta pel riu és un viatge que transcorre per pobles amb encant, on trobarem petites basses d'aigua, fonts, boscos de ribera, esglésies, molins paperers i vestigis de castells. Es travessen ponts i passarel·les i, si estem atents, trobarem el gronxador que hi ha en un arbre del camí, on el Ton i la Mariona sempre s'aturen a divertir-se.

Entre cingles del riu Mediona veuen el Castell

El Ton sempre es posa molt content quan arriben als Plátans d´en Soler, una zona de pícnic preciosa i força amagada situada en un meandre del riu Bitlles. Després d'un bon esmorzar continuen el trajecte cap a l'antiga colònia industrial de Ca l'Olivé, amb una bassa on es poden apreciar aus aquàtiques que tant els agrada als dos germans. Finalment, i després de caminar entre cingleres del riu Mediona, acaben el seu trajecte al Castell de Mediona, una fortificació amb més de mil anys d'història.

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots