El Secret del Bernat. Treballo la terra amb cavalls

Dues hores abans de començar a treballar, el Bernat posa menjar a la Nitouche, una euga de 18 anys. Aquest equip format per home i animal va començar junts l’aprenentatge de llaurar, una professió que s’ha fet durant molts i molts anys.

Normalment veuen sortir el sol, captant la tranquil·litat que desprèn el paisatge del Penedès, copsant la maduració lenta de la vinya, observant l’entorn i interaccionant amb ell amb respecte i delicadesa. El Bernat sempre diu que treballar amb els animals i la terra el fa sentir connectat amb el lloc on vivim.

Ell i la Nitouche han llaurat una àmplia varietat de terrenys amb diferents climes, amb agricultura ecològica i biodinàmica. Vinyes més altes, pròximes al mar, vinyes en valls a prop del riu.... Un mosaic de sòls que influeixen en el caràcter que tenen els vins del Penedès. Però el més important és que ell i els seus cavalls ja formen part d’aquest paisatge que tan feliços els fa.

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots