El Secret del Bernat. Treballo la terra amb cavalls

Un equip format per home i animal.

Dues hores abans de començar a treballar, el Bernat posa menjar a la Nitouche, una euga de 18 anys. Aquest equip format per home i animal va començar junts l’aprenentatge de llaurar, una professió que s’ha fet durant molts i molts anys.

Capten la tranquil·litat que desprèn el paisatge

Normalment veuen sortir el sol, captant la tranquil·litat que desprèn el paisatge del Penedès, copsant la maduració lenta de la vinya, observant l’entorn i interaccionant amb ell amb respecte i delicadesa. El Bernat sempre diu que treballar amb els animals i la terra el fa sentir connectat amb el lloc on vivim.

Un mosaic de sòls que influeixen en el caràcter dels vins

Ell i la Nitouche han llaurat una àmplia varietat de terrenys amb diferents climes, amb agricultura ecològica i biodinàmica. Vinyes més altes, pròximes al mar, vinyes en valls a prop del riu.... Un mosaic de sòls que influeixen en el caràcter que tenen els vins del Penedès. Però el més important és que ell i els seus cavalls ja formen part d’aquest paisatge que tan feliços els fa.

Descobrir

Llocs d'interès

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Vilafranca del Penedès
17 i 18 desembre
Avinyonet del Penedès
17, 25 i 26 de desembre 2023 - 1, 7 i 14 de gener 2024

Ara és temps de…

Experiències per a tots