El Secret de l’Elisabeth. Gall del Penedès

L’Elisabeth i la seva família hi posen tot el cor i el sentiment per criar els galls com es feia abans, fins i tot incorporen  granet de raïm a la dieta d’aquestes aus tan preuades. Conjuntament amb d'altres criadors  treballen per perpetuar la raça Penedès. La seva és una granja petita i familiar i la cuiden amb molta cura, amb gran estima i passió.

La cuina de casa seva amaga una recepta singular. Amb el ritme de la calma: quietud, paciència i repòs cuinen el Gall del Penedès rostit amb prunes i pinyons. Els més petits; l’Oriol i la Mariona, ajuden sempre. A ells, també els agrada aquesta carn tan gustosa de paladar suau i únic.

El Jordi, company de l’Elisabet, normalment ha d’avisar l’Oriol perquè no s’atipi de pa que després no dinarà. Un cop el Jordi serveix i, com si es tractés de màgia, el silenci s’apodera de la taula. Ara és l’hora d’assaborir aquest magnífic menjar acompanyat d’un xarel·lo de primera!

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots