El Secret de la Carme i el Sergi. La paraula “Pèlag”

La Carme i el Sergi tenen un secret compartit. A l’inici de la seva relació, aquesta parella formada per un penedesenc i una barcelonina, van estar parlant sobre les paraules típiques que hi havia a diferents llocs de Catalunya. Quan el Sergi li va descriure la paraula que els penedesencs i penedesenques utilitzem per definir una “massa d’aigua molt estable ” va quedar molt sorpresa: “Pèlag!”.

El Sergi, en verbalitzar aquesta paraula, pensava en els Pèlags que la majoria de la gent del Penedès coneix però que són molt desconeguts per a les persones que viuen fora d’aquest territori: Els Pèlags de Vilobí. Fruit de l’explotació minera, que va des de l’època dels romans fins a finals del segle XX, van sorgir aquests 4 pèlags.

Actualment formen part de El Parc dels Talls de Vilobí del Penedès, un espai natural protegit, perfecte per passejar amb parella, família o amics. Un espai preciós, ple de racons on la Carme i el Sergi van protagonitzar una de les seves primeres trobades romàntiques. Un espai idoni per compartir una copa de vi.

“Poques vegades la natura torna amb tanta generositat i bellesa els efectes de l’acció humana”

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots