El Secret de la Carme i el Sergi. La paraula “Pèlag”

La Carme va quedar molt sorpresa amb la paraula “Pèlag”

La Carme i el Sergi tenen un secret compartit. A l'inici de la seva relació, aquesta parella formada per un penedesenc i una barcelonina van estar parlant sobre les paraules típiques dels diferents llocs de Catalunya. Quan el Sergi li va descriure la paraula que al Penedès s'utilitza per definir una “massa d'aigua molt estable” va quedar molt sorpresa: “Pèlag?”. Una bassa d'aigua?


La Carme i el Sergi van anar al Parc dels Talls

En Sergi, en verbalitzar aquesta paraula, tenia al cap els embassaments que la majoria de la gent del Penedès coneix, però desconegudes per a la resta: els Pèlags de Vilobí. A causa de l'explotació minera en aquesta localitat, que va des de l'època dels romans fins a finals del segle XX, van sorgir 4 basses d'aigües subterrànies, que ara formen el conjunt al Parc dels Talls.

Un espai natural preciós, perfecte per passejar

Actualment, els 4 pèlags formen part del Parc dels Talls de Vilobí del Penedès, un espai natural protegit, perfecte per passejar-hi en parella, família o amics. Un entorn ple de racons on la Carme i el Sergi van protagonitzar una de les seves primeres trobades romàntiques.

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Gelida
Del 08 al 10 de juny
Santa Margarida i els Monjos
del 2 a l’11 de juny de 2023

Ara és temps de…

Experiències per a tots