Adhesió al programa Punts d'Informació Turística (PIT)

Programa de Punts d'Informació Turística

Es tracta d’un programa impulsat per la Diputació de Barcelona i gestionat a l’Alt Penedès pel Consorci.
Es busca ampliar la xarxa de punts d'informació pel turista per complementar les oficines de turisme del territori.

D'aquesta manera, aquests punts poden ser establiments públics o privats, com ara botigues, bibloteques, allotjaments, cellers o atractius turístics, entre molts altres, que tinguin contacte directe amb els visitants i que poden informar de l'oferta turística existent i poden donar recolzament i suggeriments per organitzar i completar l'estada. 

D'aquesta manera, aquests establiments donen un valor afegit totalment personalitzat, generant una bona acollida al visitant, millorant la satisfacció i fidelització, esperant que la nostra bona atenció sigui un motiu més per repetir al territori.  

Els objectius principals del programa son:

 • La formació continuada a les oficines de turisme en les habilitats d’atenció al públic en general, i en concret en la importància de generar valor afegit en l’acció de donar informació turística
 • La formació continuada sobre el mètode i la importància i de donar informació turística als establiments que  n'ofereixen de facto.
 • Formar als establiments turístics que fins ara no han donat informació turística. Conscienciar als establiments de la importància i necessitat de donar aquest servei, i formar-los al respecte.  
 • Dotar als establiments i serveis turístics acreditats de material promocional per acompanyar l’assessorament al visitant/turista.
 • Crear una xarxa de treball de punts d’informació turística en base oficines, empreses o serveis privats i equipaments o entitats públiques.
Beneficis per l’empresa o entitat que s’adhereix al programa:
 • Dotar de respostes a les peticions d’informació turística, de forma solvent, contrastada i acurada
 • Dotar d’eines per suggerir, incentivar i propiciar, com a servei afegit al turista, la continuïtat de la bona experiència turística obtinguda en el propi servei a través de la recomanació d’altres productes i serveis del territori que s’ajustin al client i a la pròpia oferta
 • Impulsar i reforçar el concepte del treball per a la millora continuada
 • Millorar el coneixement del client
 • Millorar i cohesionar l’intercanvi entre empreses i serveis per a la millora del producte individual, i la creació de producte combinat
 • Augmentar la percepció de fiabilitat del servei per part del client
 • Disposar d’un sistema de reconeixement del servei d’informació que es dóna al client
 • Avançar cap a l'excel·lència turística
 • Adequar d’espai i suports per donar informació turística
Com s'obté l'acreditació Punt d'Informació Turística?

Per obtenir l’acreditació o la  renovació de l’acreditació, cal superar els compromisos de formació corresponents i que s’actualitzen cada any. 

Bàsicament, consisteixen en l’assistència / participació de 3 jornades formatives i una jornada de descoberta del territori. 

El programa és per empreses i/o entitats amb sensibilització per a l’atenció al visitant i que tenen com a prioritat en les seves accions oferir informació turística. Per aquest motiu, es requerirà que l’empresa i/o entitat disposi d’un espai on es faci l’atenció al visitant i que sigui el personal d'atenció al públic qui assisteixi a les formacions.

Adhesió

Fins quan i com puc sol·licitar l'adhesió?

Es pot sol·licitar l'adhesió durant el primer trimestre de l’any.

Poden adherir-se el programa aquelles empreses ubicades a la província de Barcelona o aquelles empreses ubicades a la DO Penedès i que són membres de la Ruta del Vi.

L'accés a aquest programa és gratuït.

Accés al formulari d'adhesió

 

Descobrir

Llocs d'interès

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Vilafranca del Penedès
17 i 18 desembre
Avinyonet del Penedès
17, 25 i 26 de desembre 2023 - 1, 7 i 14 de gener 2024

Ara és temps de…

Experiències per a tots