Adhesió al programa Punts d'Informació Turística (PIT)

Programa de Punts d'Informació Turística

Es tracta d’un programa impulsat per la Diputació de Barcelona i gestionat a l’Alt Penedès pel Consorci.
Es busca ampliar la xarxa de punts d'informació pel turista per complementar les oficines de turisme del territori.

D'aquesta manera, aquests punts poden ser establiments públics o privats, com ara botigues, bibloteques, allotjaments, cellers o atractius turístics, entre molts altres, que tinguin contacte directe amb els visitants i que poden informar de l'oferta turística existent i poden donar recolzament i suggeriments per organitzar i completar l'estada. 

D'aquesta manera, aquests establiments donen un valor afegit totalment personalitzat, generant una bona acollida al visitant, millorant la satisfacció i fidelització, esperant que la nostra bona atenció sigui un motiu més per repetir al territori.  

Els objectius principals del programa son:

 • La formació continuada a les oficines de turisme en les habilitats d’atenció al públic en general, i en concret en la importància de generar valor afegit en l’acció de donar informació turística
 • La formació continuada sobre el mètode i la importància i de donar informació turística als establiments que  n'ofereixen de facto.
 • Formar als establiments turístics que fins ara no han donat informació turística. Conscienciar als establiments de la importància i necessitat de donar aquest servei, i formar-los al respecte.  
 • Dotar als establiments i serveis turístics acreditats de material promocional per acompanyar l’assessorament al visitant/turista.
 • Crear una xarxa de treball de punts d’informació turística en base oficines, empreses o serveis privats i equipaments o entitats públiques.
Beneficis per l’empresa o entitat que s’adhereix al programa:
 • Dotar de respostes a les peticions d’informació turística, de forma solvent, contrastada i acurada
 • Dotar d’eines per suggerir, incentivar i propiciar, com a servei afegit al turista, la continuïtat de la bona experiència turística obtinguda en el propi servei a través de la recomanació d’altres productes i serveis del territori que s’ajustin al client i a la pròpia oferta
 • Impulsar i reforçar el concepte del treball per a la millora continuada
 • Millorar el coneixement del client
 • Millorar i cohesionar l’intercanvi entre empreses i serveis per a la millora del producte individual, i la creació de producte combinat
 • Augmentar la percepció de fiabilitat del servei per part del client
 • Disposar d’un sistema de reconeixement del servei d’informació que es dóna al client
 • Avançar cap a l'excel·lència turística
 • Adequar d’espai i suports per donar informació turística
Com s'obté l'acreditació Punt d'Informació Turística?

Per obtenir l’acreditació o la  renovació de l’acreditació, cal superar els compromisos de formació corresponents i que s’actualitzen cada any. 

Bàsicament, consisteixen en l’assistència / participació de 3 jornades formatives i una jornada de descoberta del territori. 

El programa és per empreses i/o entitats amb sensibilització per a l’atenció al visitant i que tenen com a prioritat en les seves accions oferir informació turística. Per aquest motiu, es requerirà que l’empresa i/o entitat disposi d’un espai on es faci l’atenció al visitant i que sigui el personal d'atenció al públic qui assisteixi a les formacions.

Adhesió

Fins quan i com puc sol·licitar l'adhesió?

Es pot sol·licitar l'adhesió durant el primer trimestre de l’any.

Poden adherir-se el programa aquelles empreses ubicades a la província de Barcelona o aquelles empreses ubicades a la DO Penedès i que són membres de la Ruta del Vi.

L'accés a aquest programa és gratuït.

Accés al formulari d'adhesió

 

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots