Ruta del Mirador

Municipis
Subirats
Tipus de ruta
Circular
Activitat
Cicloturisme
Cultura i patrimoni
Senderisme
Desplaçament
A peu
En bicicleta

Aquesta ruta circular té una longitud de 16 quilòmetres i un tram addicional fins al Castell de Subirats de 4 quilòmetres, aquest tram addicional ens permet connectar amb diferents elements patrimonials com el Jaciment Paleontològic, el Jaciment Ibèric del Puig del Cocodril, el Castell de Subirats o el nucli  medieval de Torre-ramona i el Riu Anoia.

El nom proposat per aquesta ruta prové de la combinació d’horitzons propers i llunyans i les seves formes, la presència de miradors com el Miravinya La Bardera amb vistes excepcionals a la Plana Central del Penedès o el mirador del Castell de Subirats amb vistes panoràmiques a la Muntanya de Montserrat.

La seva topografia canviant fa que la ruta discorri generalment per una cota elevada respecte del seu entorn, el qual ofereix perspectives àmplies del paisatge penedesenc alternant el bosc amb el paisatge de la vinya i arbres fruiters.

La ruta connecta amb els nuclis de Cal Panxa; Els Casots, Can Rossell, Can Rovira i Cantallops, i els pobles de Sant Pau d’Ordal i Lavern. Des del Castell de Subirats ens permet arribar fins als nuclis de Torre-ramona i el Rebato, des d’on s’accedeix al Riu Anoia.

La ruta connecta al Castell de Subirats amb el PR-C 156  dels Camins del Vi i el Cava, que ens permet passejar per les Muntanyes de la Serra d’Ordal. A Sant Pau d’Ordal es connecta amb amb el PR-C 152  dels Camins del Vi i el Cava i amb la ruta de trekking del Penedès 360º. A Lavern es connecta amb la ruta de la Via Augusta Penedès i la ruta slow Bike del Penedès 360º.

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Gelida
Del 08 al 10 de juny
Santa Margarida i els Monjos
del 2 a l’11 de juny de 2023

Ara és temps de…

Experiències per a tots