Camí Ral

Tram bisbalenc del Camí Ral
Municipis
La Bisbal del Penedès
Tipus de ruta
De passeig - saludable
Desplaçament
A peu

El tram bisbalenc del Camí Ral, és una ruta molt particular ja que no és circular. Comença a la urbanització del Papagai, a l’est del municipi i el traspassa d’est a oest fins arribar a la masia de Cal Cabellut. El punt més alt de la ruta el trobarem a l’ermita de Santa Cristina (364 metres), on podem observar una esplèndida panoràmica del terme municipal i rodalies. Els únics punts d’aigua de la ruta són dins del nucli de la Bisbal, en les diferents fonts del municipi. Part de la ruta coincideix amb el camí de Sant Jaume. Aquestes marques grogues ens poden servir d’ajuda per seguir el camí correcte, ja que coincideixen en bona part amb el camí ral.


PUNTS D’INTERÈS

Cal destacar el conjunt de masies que anirem trobant durant el recorregut, començant per Mas de les Gralles, La Font de Freier, Mas Vilella, Cal Ventura, Mas Llagostera, Ca l’Arbosset i Cal Cabellut. A més, trobarem elements com són el camí del Trencacàntirs, la creu de pedra, l’ermita de Santa Cristina, la Casa d’en Bernat Jofre i la cova dels nens xics.


FLORA I FAUNA

Pel que fa a la vegetació, és bastant variada on trobarem conreus de vinya (Vitis vinifera), ametllers (Prunus dulcis), oliveres (Olea europaea) i garrofers (Ceratonia siliqua) passarem per bosc mediterrani caracteritzat pel pi blanc (Pinus halepensis), acompanyat de matollar, arboç (Arbutus unedo), lligabosc Mediterrani (Lonicera implexa), garric (Quercus coccifera), estepa blanca (Cistus albidus), gatosa (Ulex parviflorus). La fauna representativa és el conill (Oryctolagus cuniculus), la guineu (Vulpes vulpes) i el senglar (Sus scrofa), la merla (Turdus merula) o la garsa (Pica pica).

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots