Castellers de Vilafranca

Actiu i aventura

Amb el nom de Greentowers, els Castellers de Vilafranca i Autentikcat oferim per empreses, universitats, escoles, equips esportius i grups diversos, un ampli ventall d’activitats seleccionades amb els castells que adaptem a les necessitats de cada col·lectiu.

Oferim: Tallers per conèixer els castells d’una forma activa. Demostracions castelleres de petit format per esdeveniments. Visites guiades a Cal Figarot i a la Vilafranca castellera. Activitats castelleres per a estudiants de totes les edats. Conferències sobre el món dels castells i els seus valors socials, educatius i esportius adreçats a la gestió de grups de tot tipus.

 

Tallers castellers

Els tallers són per donar a conèixer els castells de forma activa i per treballar els seus valors: el treball en equip, el lideratge, la participació, la integració, el compromís, la constància, la confiança, la comunicació, la cohesió, …Podem incidir en els que es vulgui destacar.

Es poden fer en el mateix local dels Castellers de Vilafranca o en altres espais. Si és a Cal Figarot, seu social dels Castellers de Vilafranca, fem una visita a tots els espais d’una de les colles capdavanteres del país i també veiem una exposició permanent de la història de la colla.

Aquests tallers tenen una durada d’entre una i dues hores. Ens adaptem a les necessitats del grup. Mitjançant una breu explicació de presentació, una visita guiada al local i la vista d’un DVD, coneixerem el món casteller en general i la nostra colla en particular. Tot seguit passem a la part pràctica i més dinàmica. Igual que en els castells, tothom hi té cabuda. Tots, des de
les seves possibilitats, hi participaran d’una forma activa. Al final, amb la nostra ajuda, poden acabar fent un castell i celebrar la seva consecució.

Demostracions en petit format

Ja fa uns anys, degut a l’ascendent demanda, els Castellers de  Vilafranca oferim demostracions en petit format per empreses. Per una demostració de petit format desplacem 30 persones
(27 castellers/es i tres músics, dos grallers i un timbaler).

Els castells són fets tots per adults, degut a què normalment són en horari laboral, fet que  augmenta el seu grau de dificultat. Per això, el castell màxim que fem, amb 27 castellers, és de sis pisos: el tres de sis net (net vol dir sense pinya).

L’actuació estàndard és: quatre de cinc net amb l’agulla al mig (l’agulla és un pilar que queda a dins del castell quan es va baixant), torre de cinc neta amb figuereta (la figuereta és un puntal que fa una castellera al baixar el castell), tres de sis net, i pilar de quatre.

Ens adaptem però normalment, fem tres castells i un o dos pilars, una actuació clàssica (màxim 1/2 hora). Els clients poden participar a les pinyes dels pilars.

Visites guiades

Coneixerem el món casteller en general i la nostra colla en particular tot veient un àudiovisual, visitant una exposició permanent de la història dels Castellers de Vilafranca i fent un recorregut per tots els espais on es prepara una de les colles capdavanteres del país. En aquest recorregut coneixerem el vestuari, la nomenclatura i la tècnica castellera de forma participativa.

Aquestes activitats esdevenen un exemple, o model, per a moltes escoles de negocis i per sessions educatives i motivacionals que pretenen dimensionar i subratllar valors com l’esforç, el treball en equip, el compromís, la constància, el liderat, la comunicació, la confiança, la integració, la participació, la cohesió…

Contacte
Adreça

Carrer del General Prim, 11
08720 Barcelona
Espanya

Municipi
Vilafranca del Penedès

+ info

Com a servei turístic soc...
Actiu i aventura
Horari

https://www.castellersdevilafranca.cat/greentowers/

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
Vine a conèixer els nous espais de la planta baixa del VINSEUM El nou espai està ubicat a la planta baixa del VINSEUM, connectat amb l'històric Palau
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Ara és temps de…

Experiències per a tots