Museu Deu

Lloc d'interès
Façana del Museu Deu

El Museu Deu s’ubica a l'antiga casa senyorívola de la família Palau Rabassó, una de les típiques construccions del segle passat, a la població del Vendrell.

Aquest museu compta amb quatre plantes de zona expositiva, de les quals tres són d’exposició permanent, i l’última, la sala soterrani, està destinada a acollir exposicions temporals de temàtiques variades.  Intercalat en l'itinerari de la visita, es pot gaudir d’un jardí, on es realitzen diverses activitats de caràcter lúdic durant tot l'any. Cal destacar l’espectacular Sala de les Catifes, on el públic camina per damunt d’un terra de vidre, mentre que en els seus peus pot contemplar la col·lecció de catifes orientals i bacines.

El conjunt i diversitat d’obres d’art que ha anat recollint el senyor Antoni Deu al llarg de la seva vida formen una unitat indestriable amb la sensibilitat i l’afany íntim que caracteritzen tot col·leccionista. El seu criteri personal particularitza tot el llegat, on no pot buscar-se ni una unitat temàtica ni tampoc cronològica, ja que es defineix per la seva diversitat, tot entroncant amb la tradició dels grans col·leccionistes catalans com Víctor Balaguer, Eduard Toda o el mateix Frederic Marés. De les talles religioses a l’escultura actual, de la pintura i el dibuix a la col·lecció de catifes orientals, de les bacines i morters al conjunt de mobles d’època, o del vidre modernista a la ceràmica contemporània formen un conjunt que, malgrat les dificultats que representa la seva instal·lació museística, no s’ha volgut trencar a fi que el visitant pugui entendre l’anhel i els sentiments del col·leccionista.

Apropa't al Museu Deu i descobreix un dels testimonis més importants del col·leccionisme català del segle XX.

Tarifes:

  • Normal: 5 euros
  • Reduïda: 2,25 euros

Serveis:

  • Lloguer d'espais
  • WC
Contacte
Telèfon
977666308
Email
museudeu@elvendrell.net
Adreça

Pl. Nova, 6
43700
Espanya

Municipi
El Vendrell

+ info

Categorització
Art i artistes
Reserva prèvia
No
Horari

De dimarts a divendres: Estiu, de 10.00 a 14.00 h i de 18.00 a 20.00 h. Hivern, de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 19.00 h. Dissabtes: Estiu, d'11.00 a 14.00 h i de 18.00 a 20.00 h. Hivern, d`11.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 h. Diumenges i festius: D'11.00 a 14.00 h.

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots