Espai natural Serra del Montmell

Natura i paisatge

La Serra del Montmell, que forma part del sistema Prelitoral, està situada a la part més meridional de l'anomenat bloc del Gaià.

Aquesta Talaia, que arriba a assolir en el seu punt més elevat els 861 metres d'altitud, separa les comarques de l'Alt Camp i el Baix Penedès.

Aquest espai natural actualment es troba dibuixat per grans extensions de màquies, brolles, garrigues, pinedes de pi blanc i prats secs. En les seves muntanyes es practiquen diversos esports d'aventura a l'aire lliure com la BTT i l'escalada. A més a més també es poden dur a terme diverses rutes per fer senderisme amb les que contemplar restes d'antics castells medievals, d'ermites romàniques i d'elements de pedra seca, exemples clars de l'extens patrimoni cultural de l'espai natural de la Serra del Montmell i del Penedès.

Contacte
Telèfon
+34 977 688 429
Email
ajuntament@elmontmell.cat
Adreça

43718 Tarragona
Espanya

Municipi
El Montmell

Característiques / Serveis

Classificació de patrimoni natural
Espai Natural

Descobrir

Llocs d'interès

El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots