CIUDEB, Centre d'interpretació última defensa de Barcelona

Lloc d'interès
CIUDEB, Subirats

El CIUDEB és un equipament museogràfic singular i de referència relacionat amb la Guerra Civil que s’emplaça al poble del Pago (Subirats).

L’Última Defensa de Barcelona es refereix als fets ocorreguts a Subirats el 22 i 23 de gener de 1939. Seguint les línies defensives dissenyades pel general Vicente Rojo, els soldats republicans van construir fortificacions a banda i banda de la carretera N-340 des del Pago fins al Coll d’Ordal. Però l’exèrcit franquista va efectuar una maniobra d’encerclament de les tropes fidels a la República. El debilitat exèrcit republicà va resistir un parell de dies, fet que va facilitar a molts republicans la sortida de Barcelona cap a l’exili, però finalment va caure.

A dins de l’espai es mostra un audiovisual amb testimonis locals i una exposició permanent amb material trobat en diverses fortificacions i reculls de premsa escrita de l’època.

La visita té una durada de 45 minuts i es pot completar amb dues rutes guiades pel bosc per visitar les trinxeres i els nius de metralladora més propers. 

Visita el Centre d'Interpretació última defensa de Barcelona i descobreix aquesta petita mostra dels darrers successos de la Guerra Civil.

Tarifes:

  • Tarifa normal: 2,5 euros
  • Tarifa reduida: 2 euros
Contacte
Telèfon
+34 93 899 34 99
Email
info@turismesubirats.cat
Adreça

Camí de la Creu s/n
08739 Barcelona
Espanya

Municipi
Subirats

+ info

Categorització
Memòria Històrica
Reserva prèvia
Idiomes d'atenció
Català
Espanyol
Horari

Cada 3r diumenge de cada mes de 10.30 a 13.00 h.

Imatges

Activitats

CIUDEB, Centre d'interpretació última defensa de Barcelona
Subirats
Tercer diumenge de cada mes

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots