Basílica de Santa Maria

Lloc d'interès
Plaça Jaume I amb la Basílica de Santa Maria al fons

Aquest edifici, precursor del gòtic Català, va ser construït sobre una antiga capella romànica al bell mig de la ciutat l'any 1285. Durant el llarg de la seva història ha patit diverses intervencions i remodelacions, l'última d'elles a començaments del segle XX. El resultat, l'edifici de caràcter religiós més rellevant i singular de la ciutat gràcies a la majestuositat dels elements arquitectònics i artístics visibles tant a l'interior com a l'exterior dels seus murs.

Visitant la Basílica gaudireu d'un viatge en l'espai i en el temps al llarg dels 725 anys d'història de l'edifici, un viatge que porta a comprendre l'evolució de la Basílica i la seva funció com a eix vertebrador del desenvolupament de l'urbs. A més a més, des del seu campanar octogonal de 52 metres d'alçada, situat independentment a la part exterior de l'església de forma exempta, el visitant pot disfrutar de les millors vistes de la capital de comarca i dels seus llindars més pròxims.

Descobriu l'edifici més emblemàtic de la ciutat capital del vi.

Contacte
Telèfon
93 818 12 54
Email
turisme@vilafranca.org
Adreça

Basílica de Santa Maria. Plaça Jaume I
08720
Espanya

Municipi
Vilafranca del Penedès

+ info

Categorització
Monestirs, castells i vestigis
Reserva prèvia
No
Horari

De dilluns a divendres: De 8.30 a 12.15 h y de 18.30 a 21.00 h. Dissabtes i vigílies: De 8.30 a 12.15 h y de 18.30 a 21.00 h. Diumenges i festius: De 8.30 a 12.15 h y de 18.30 a 21.00 h.

Imatges

Descobrir

Llocs d'interès

Espai interactiu amb audiovisuals de gran format on s'explica la història de Sant Sadurní, la fil·loxera i el cava.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Gelida
13 de desembre de 2022
Santa Margarida i els Monjos
Del 3 al 27 de desembre 2022

Ara és temps de…

Experiències per a tots