La Cambra de Comerç de Barcelona ofereix subvencions per empreses de l'àmbit de turisme actiu i aventura a l'Alt Penedès

  • L’acció s’emmarca dins el concurs “Mediterreanean adventure Treasures Competition" que s’ha posat en marxa en el marc del projecte MEDUSA.
  • L’Alt Penedès, juntament amb 3 zones més, és un dels territoris pilots a Catalunya.

El Consorci de Promoció Turística del Penedès és l’ens gestor d’aquest projecte al territori. Durant aquest darrer any s’han estat desenvolupant sessions de treball i formacions, de la ma de Cambra de Comerç de Barcelona i en coordinació també amb les altres zones pilots, pel desplegament d’aquest concurs en el territori.

Segons Ramon Riera, el Consorci va acceptar de bon grat aquesta proposta de ser zona pilot. Sens dubte una oportunitat per totes aquelles empreses de serveis turístics que treballin producte de turisme actiu a la nostra destinació. 
La Cambra de Comerç de Barcelona, en el marc del projecte MEDUSA i amb l’objectiu de promoure el turisme d'aventura a la Mediterrània, llença el concurs “Mediterreanean adventure Treasures Competition" junt amb els 5 països/regions d’implementació del projecte: Catalunya, Líban, Jordània, Puglia (Itàlia) i Tunísia.

L'objectiu de la iniciativa és doble: en primer lloc, catalitzar la creació de nous productes i experiències turístiques innovadores i de qualitat, així com la millora dels productes existents que faran augmentar l'interès per la regió mediterrània com a destinació de turisme d'aventura sostenible; i segon, fer augmentar la visibilitat i l'atractiu de les destinacions menys conegudes del nostre territori, disminuint l'estacionalitat del sector, i traslladant l’impacte econòmic positiu que genera el turisme a altres indrets menys visitats.

El concurs ofereix dos tipus de suport diferents. En primer terme, ofereix suport econòmic per a finançar els costos del desenvolupament de productes de turisme d'aventura i la seva promoció. I en segon terme, ofereix suport tècnic a través d'experts en desenvolupament de productes turístics, que orientaran i guiaran els beneficiaris de les subvencions en el procés de creació o millora dels seus productes.

La sol·licitud al concurs seguirà un procés de dues fases: inicialment, es demanarà fer un registre simple i presentar una “concept note” breu; i posteriorment, es presentarà la proposta completa. Els sol·licitants interessats hauran de presentar les seves “concept notes” abans de l'1 de desembre de 2021. Després d'aquesta primera fase, els aspirants preseleccionats seran convidats a participar en la segona fase del concurs, la qual inclourà l’assistència a una formació sobre Pla de negocis, màrqueting, accés al mercat i vendes internacionals. Durant aquesta formació, s’ajudarà a les empreses candidates de les subvencions a presentar la seva proposta definitiva per a les subvencions.

En aquest sentit, a Catalunya s’aprovaran, com a mínim, una proposta en cadascuna de les nostres 4 zones pilot: el Berguedà, l’Alt Penedès, el Baix Ebre i l’Alt Empordà. Totes les propostes hauran de preveure la creació o millora dels seus productes en aquestes zones pilot, independentment que les empreses que s’hi presentin tinguin les seves seus socials en aquestes comarques. Les subvencions podran arribar fins als 50.000€, les quals es destinaran al desenvolupament de nous productes de turisme d’aventura, la millora i desenvolupament dels productes de turisme d'aventura ja existents, la millora de serveis de suport i al desenvolupament, i/o creació d’itineraris d'aventura en destinacions menys conegudes.

La inscripció al concurs, podrà fer-se a través del següent enllaç, a partir del proper dijous, 11 de novembre de 2021: https://www.f6s.com/the-mediteranean-adventure-sub-grant/apply  (Un cop dins primer us heu de registrar a la plataforma i després accediu a "Apply here by 1 Dec.)


Per a més informació contactar amb:
Núria Sala, directora del Consorci de promoció turística del Penedès a
nuria@penedesturisme.cat o al 938170160

Descobrir

Llocs d'interès

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots