ES PRESENTA EL CALENDARI SOCIAL AMB MÉS COR

Mas Albornà i Enoturisme Penedès promouen l’edició 2018 centrada en els atractius que ofereix el Penedès

Cares conegudes amb vincles penedesencs són les protagonistes de les fotografies

 

Vilafranca del Penedès, 30 de novembre de 2017.

La sala d’actes del Vinseum de Vilafranca del Penedès és testimoni de la presentació de l’onzena edició del calendari social de Mas Albornà, una iniciativa enguany compartida amb Enoturisme Penedès.

 

Amb el títol “Portem el Penedès al cor” s’han mostrat per primera vegada al públic les 12 instantànies que pretenen reflectir tot allò que el Penedès pot oferir als visitants en tant que destinació turística i que actua com a fil conductor de la iniciativa. I és que el calendari té com a eix temàtic els atractius i singularitats més representatives del Penedès fent-ne un “tast” a través de les 12 fotografies. Aquestes singularitats, a més, són presentades a través de cares conegudes (actors, esportistes, cantants...) amb lligams al territori (ja sigui perquè són d’aquí o hi tenen vincles) les quals apareixen acompanyades per persones de la Fundació Mas Albornà. Tots ells (tant les persones conegudes com les de Mas Albornà) comparteixen, a més, un denominador comú que els acompanya al llarg de les 12 fotografies: duen el Penedès al cor.

 

Les cares conegudes que han participat al calendari 2018 han estat  variades: la cantant Anna Roig; l’actor Josep Julien; l’actriu teatral Mia Esteve; el cantautor Cesk Freixas;  l’actriu Victòria Pagès; el futbolista del RCD Espanyol Marc Roca; l’actor Roger Casamajor; l’actriu i presentadora del Club Súper3 de TV3, Neus Ballbé; l’actor Dafnis Balduz; el cantant de rumba de “Los Manolos”, Joan Herrero; i l’actor i presentador Biel Duran. A més, en una de les fotografies, s’ha comptat també amb la col·laboració dels Falcons, Xicots, Els Verds, Ball de Panderetes, Ball de Bastons i ball de Pastorets (tots de Vilafranca del Penedès).

 

Les fotografies s’han realitzat els darrers 4 mesos i l’equip de realització s’ha desplaçat per l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf per captar els indrets més emblemàtics de la zona. Els dotze atractius que apareixen ho fan representats per 12 localitzacions diferents: enoturisme (les Caves Codorniu, a Sant Sadurní d’Anoia); miradors (balcó del Penedès situat a al població de Font-Rubí); castells i monestirs (castell d’Olèrdola); espais naturals (Parc natural del Foix a Santa Margarida i els Monjos); Senderisme (el camí del riu i el pont dels Mussons de Torrelavit); gastronomia i productes de la terra (masia rural Mas Llagostera); festes i folklore (cercavila de festa major de Vilafranca del Penedès); platges (Sitges); experiències de verema (caves Eudald Massana Noya); paisatge (barraques de pedra seca a Torrelles de Foix); viatge als orígens (VINSEUM); i cicloturisme entre vinyes (Subirats).

 

Com cada any, el calendari ha comptat amb col·laboració desinteressada de professionals del món de la fotografia i del disseny gràfic. En aquesta onzena edició els encarregats han estat  Marçal Font (fotografia) i el dissenyador i creatiu Pep Martínex.

El calendari s’ha finançat gràcies als patrocinadors i col·laboradors que hi han participat: Vaq Asset Management, Grau Maquinària, Canon, Motor Albet, Heliexport, Quirón Prevención, Set i Tria, Fundació MRW, Gràfiques Foix, Consell comarcal de l’Alt Penedès, Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Subirats, Ajuntament de Torrelavit i Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

El calendari ha tingut enguany una tirada de 32.000 exemplars i es distribuirà a mitjan del mes de desembre, a través d’encartaments gratuïts a dos diaris:  el divendres dia 15 amb El 3 de vuit i el dissabte dia 16 amb El Punt Avui. D’aquesta manera, el calendari arribarà a tot el territori català.

Un calendari que fa aliança amb el territori

Continuant amb la filosofia de buscar aliances amb diferents ens del teixit cultural, social o empresarial, aquest any el calendari social de Mas Albornà es realitza amb la col·laboració i del Consorci de Promoció Turística del Penedès, que treballa per a la promoció del turisme al territori i amb el qual s’ha proposat reflectir els principals atractius del territori com a destinació turística. En altres edicions, el calendari social s’havia fet en col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres, l’Associació del Bestiari Festiu, la DO Penedès o la Residència Inglada Via.

En aquesta ocasió, Mas Albornà ha proposat a Enoturisme Penedès fer un calendari plegats on s’hi ressaltessin els atractius del territori que comparteixen les dues organitzacions i del qual ambdues se’n senten no només arrelades sinó també orgulloses. D’aquesta manera, el calendari 2018 ha nascut com una altra clara eina de comunicació i una oportunitat per a promocionar no només el Penedès com un territori atractiu en quant a destinació turística sinó, a més, afegir-hi un component social, gràcies a la col·laboració entre un consorci i una organització social. Amb aquesta col·laboració, doncs, el Calendari amb el Penedès al cor, esdevindrà enguany a més un suport de promoció turística per aquest proper 2018.

 

 

El calendari social de Mas Albornà: una “tradició” ja consolidada.

La Fundació Mas Albornà (masalborna.org) treballa des de fa més de 45 anys a crear oportunitats (d’integració social i laboral) a les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió a la comarca de l’Alt Penedès.

El calendari social de Mas Albornà és un calendari sense afany de lucre, pensat per a ser regalat o distribuït gratuïtament, en el qual es mostren persones amb discapacitat o de la Fundació amb actituds positives. Té una trajectòria d’11 anys i aquest fet l’ha fet convertir ja en una tradició.

El calendari és una eina de comunicació per a la Fundació. Però té també ànima i cara. Vora 500 persones han cedit la seva imatge al llarg d’aquests onze anys de trajectòria, tan persones conegudes com anònimes i pertanyents a la Fundació. El calendari social de Mas és una iniciativa sense afany de lucre: no es ven i no recapta fons. La seva finalitat és fer visible la Fundació i les seves persones i normalitzar el col·lectiu.

Durant aquests més de 10 anys de vida del calendari hem comptat amb cares conegudes que ens han acompanyat: des de periodistes com la Mònica Terribas, el Manel Fuentes, Toni Bassas o Toni Soler fins a actors i actrius com Mercè Sampietro, Toni Albà o Sergi López, models com la Teresa Gimpera, professors com Eduard Punset, i esportistes com Messi, Gemma Mengual o Àlex Corretja, per citar-ne uns quants.

Més informació del calendari:

http://masalborna.org/ca/calendari.php

 

PER A MÉS INFORMACIÓ, CONTACTEU-NOS

Cristina Barbacil Mestres. Directora de comunicació i projectes

comunicacio@masalbora.org | www.masalborna.org | t. 902 19 11 04 | f. 93 818 13 52

Seguiu-nos: Twitter: @masalborna | FB: masalborna | YOUTUBE: masalborna

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots