Compromís del territori amb l'acollida als visitants

El Consorci de Promoció Turística del Penedès celebra l’acte d’entrega de distintius als establiments del programa de Punts d’informació Turística.

Avui 11 de novembre de 2021 ha tingut lloc al Conjunt Monumental de Sa Roca, al municipi de Sant Martí Sarroca, l’acte de lliurament dels distintius Punts d’Informació Turística al Penedès.  

L’acte ha comptat amb la presència de la Diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona Abigail Garrido, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Xavier Lluch, l’Alcalde de Sant Martí Sarroca Josep Maria Padullés i el president del Consorci de Promoció Turística Ramon Riera. 

El conjunt d’intervencions han anat adreçades a agrair especialment als assistents la seva implicació i participació en aquest programa, que millora la qualitat en l’atenció al turista quan visita la nostra destinació. 
Ramon Riera exposava “Junts estem fent forta aquesta destinació turística i la participació público-privada ens garanteix fer-ho possible”.
Xavier Lluch comunicava “El turisme és transversal, ric i permet la implicació de molts sectors. Des del Consell Comarcal donarem suport al Consorci per seguir liderant aquests programes que reconeixen el treball per l’acollida al visitant” 

Abigail Garrido, Diputada de Turisme de Diputació de Barcelona comunicava que “La certificació avui d’aquestes empreses avala el seu compromís per oferir una informació turística de qualitat als visitants. El programa Punts d’Informació Turística, que va començar el 2013 amb una prova pilot, precisament a l’Alt Penedès i l’Anoia, compta actualment amb 563 punts a tota la província, una iniciativa consolidada i present arreu del territori. La Diputació de Barcelona és un aliat al territori per fer possible un turisme de qualitat, sostenible i responsable.”

Al llarg d’aquest any 2021 s’ha treballat amb 51 empreses que formen part d’aquest programa Punts d’Informació Turística, impulsat des de l'Oficina Tècnica de Turisme, de Gerència de la Diputació de Barcelona i coordinat des del Consorci de Promoció Turística del Penedès. 
En l’acte d’avui s’ha fet entrega del distintiu a 21 noves empreses i entitats noves que s’han incorporat al programa entre el 2020 i el 2021. En l’acte també s’ha entregat el diploma que reconeix a les 30 empreses restants que any rere any van renovant aquest distintiu.
Des de Diputació de Barcelona, es cerca dotar a la província  del màxim nombre de punts d’informació turística (sigui a través d’equipaments públics o establiments privats) que puguin complementar els Serveis d’Informació, difusió i atenció Turística. Oferint al turista o visitant la possibilitat de ser informat sobre l’oferta turística existent, alhora que pugui rebre assistència i suport en l’organització de la seva estada.

Punts d’Informació Turística és un programa gratuït i voluntari i la seva implementació al Penedès es fa a través de cicles formatius que enguany han sigut en un forat híbrid entre virtuals i presencials.

Les empreses que treballen dins d’aquest programa avançant cap a l’excel·lència turística, reben les eines per suggerir, incentivar i propiciar, com a servei afegit al turista, la continuïtat de la bona experiència turística obtinguda en el mateix servei a través de la recomanació d’altres productes i serveis del territori que s’ajustin al client i a la mateixa oferta. Per altra banda,  un punt fort del programa i valorat positivament per les empreses que hi participen és la cohesió entre empreses - agents turístics del territori.

Al Penedès, són Punt d’Informació Turística, alguns recursos, biblioteques i altres equipaments municipals, ajuntaments que no disposen d’oficina de turisme, cellers, restaurants, allotjaments i empreses de serveis turístics.

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?