Miravinya, explora el Penedès

Un viatge familiar per la geografia, la natura, la cultura i la història del paisatge del vi

Per què el Penedès està completament pentinat per conreu de vinya? Què van trobar els romans en aquesta terra? Què va portar els pobladors de fa mil anys a aixecar castells sobre tants turons? Quin és el paper de l’aigua en una regió tradicionament de secà? Què hi fan els molins paperers? Què converteix el vi del Penedès en especial?

Us proposem un viatge per la geografia, la natura, la cultura i la història del paisatge del vi. Descobrireu per què el Penedès és com és, i ho podreu fer a través d’un itinerari plantejat per fer en cotxe. El destí és tan important com el propi trajecte. Si seguiu la ruta, organitzada al voltant de cinc miradors (els Miravinya), la vostra visió del Penedès haurà canviat per sempre. Apropeu-vos als miradors i a les parade intermitges i, si ho voleu, escanegeu el codi QR per sentir una petita història al voltant de cada punt.

Bon viatge!

Endinseu-vos per aquest paisatge disposats a viure una gran experiència.
Fins i tot si us perdeu, serà una aventura genial.

miravinya.cat

Descarrega't el fulletó

Altres punts d'interès de la ruta Miravinya

Per endinsar-vos en profunditat en aquesta ruta panoràmica, us suggerim que feu parada en els punts d'interès entre mirador i mirador. Volem que exploreu el paisatge del Penedès com mai abans i trobeu racons inesperats. Els coneixeu tots?

Mapa de la ruta Miravinya

Descobrir

Llocs d'interès

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots