El Secret de la Núria. La Vil·la Casals

Què tenen en comú unes pintures del S.XVIII, una carta signada per Albert Einstein, la medalla de la Pau de les Nacions Unides i una casa davant el mar Mediterrani? Pau Casals. 

De bon matí, la Núria trepitja com gairebé cada dia, la Vil·la Casals, mentre la brisa del mar de la platja de Sant Salvador li acarona la pell. En aquests moments se sent lliure igual que ho feia Pau Casals cada matí quan vivia en aquest magnífic racó del Mediterrani fins que va haver de marxar a l’exili. 

La Núria sempre diu que Pau Casals és un personatge conegut però alhora desconegut. Tots el recordem pel discurs a Nacions Unides:  “I am a Catalan...” però poca gent coneix els secrets que hi ha amagats a la Vil·la Casals, ara reconvertida en museu, sobre el llegat humà i musical del mestre.

Deixeu-vos acaronar per l’aire del mar, toqueu els centenars de pedretes que hi ha a la terrassa, de cara a la platja, escolteu la música d’un dels millors violoncel·listes del segle XX, impregneu-vos del compromís i dignitat de Pau Casals i gaudiu d’una vida basada en els principis de llibertat, justícia i pau. 

Descobrir

Llocs d'interès

El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots