Museu Romàntic Can Llopis

Lugar de interés
can-llopis.jpg

El Museo Romántico Can Llopis se encuentra situado en un edificio de estilo neoclásico, construido en 1793. Diez los su nombre al primer propietario, el notario Manuel Llopis y Hoz, que la adquirió a su primo, José Bonaventura Hoz y Roger, quien la había hecho construir inicialmente para él dentro del perímetro de tierras que urbanizó fuera de las murallas de la villa, en el que fue el primer ensanche de Sitges, a finales del siglo XVIII.

El 1793, un membre d’una de les famílies més tradicionals de Sitges, Josep Bonaventura Falç, va construir una nova casa fora del recinte enmurallat. Poc després els Falç van emparentar amb una altra família sitgetana, els Llopis, i la casa va passar a anomenar-se amb el nom actual. Can Llopis va ser testimoni de la història del segle XIX a Sitges. Un segle ple de canvis socials, econòmics, culturals i innovacions tecnològiques. Bernardí Llopis i Pujol, nascut al 1822, va ser un representat paradigmàtic d´aquest esplendor. Va impulsar la indústria familiar de la fabricació de la malvasia, aquest vi dolç característic de la vila de Sitges i que en l´actualitat només es conrea a les vinyes de l’Hospital, donació de la família Llopis. Al 1935, la casa fou cedida a les institucions públiques i el 1949 s’inagurava com a museu romàntic. És un exemple immillorable per veure com es vivia en el trànsit del segle XVIII al XIX. La decoració dels interiors posa de manifest fins a quin punt els romàntics tenien cura de cada detall i de cada racó de les seves llars. El Museu exhibeix també la col·lecció de nines antigues de l´artista i escriptora Lola Anglada (1892-1984) que reuneix 400 peces de diferents països i èpoques diferents. (S.XVII-XIX).

Contacto
Teléfono
93 894 03 64
Email
museusdesitges@diba.cat
Dirección

Davallada, 12 (3a planta)
08870
España

Municipio
Sitges

+ info

Categorización
Vidas y tradiciones únicas

Descubrir

Lugares de interés

Centro de referéncia del ferrocarril.
La exposición permanente de VINSEUM está dedicada a la viña y el vino, y su relación con el Penedès y Cataluña. El recorrido se inicia en la tercera planta del Palacio Real y finaliza con una degustación de vino o cava en el espacio de taberna del Museo.
El conjunto monumental de la iglesia y el castillo de Sant Martí Sarroca está considerado monumento histórico-artístico de interés nacional.
El Castillo de la Santa Cruz es un recinto fortificado de época medieval, documentado por primera vez el 1037

Dónde ir

Planifica

Antes de venir, tienes que saber...

Qué puedes hacer en Penedès

Agenda

Del 15 de junio al 31 de julio de 2022
Vilafranca del Penedès
Del 1 al 3 de julio

Ahora és temporada de…