Centre d'Interpretació del funicular de Gelida

Aquest espai, ubicat damunt de la estació superior del Funicular, inclou una exposició permanent que mostra la història i l’evolució del Funicular, així com els fets cronològics més rellevants des de la seva inauguració, l’any 1924, i una maqueta de Jaume Casanovas Llardent.

A través d’una desena de plafons d’imatges històriques, els visitants podran descobrir l’origen del Funicular, els detalls de la seva fundació́, el servei que va oferir durant els primers anys i l’impacte en la millora de la mobilitat dels veïns de Gelida. A més, també́ es recorren episodis com ara la transformació́ que va patir la línia durant la segona meitat del segle XX, amb l’adquisició́ i renovació́ per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya durant la dècada dels 80.

La mostra també́ inclou una selecció́ d’objectes característics de la línia com un banderí́ i una gorra d’agent d’estació, documents originals com accions, bitllets i llibres de comptes, així́ com els rètols de senyalització́ que guiaven els primers usuaris del Funicular. Els visitants podran, a més, contemplar imatges de vídeo històriques asseguts en els bancs originals del Funicular.

El material i documentació́ exposats formen part dels arxius de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Gelida, de l’Associació́ d’Amics del Castell de Gelida, de l’Arxiu Galiven M. Morera Martí i P. Carafí Pascual, i de Magí Sendra Montaner.

També és el Punt Informació Turística, on poder trobar la informació dels recursos de Gelida i del Penedès, com són serveis d'allotjament, restauració i visites enoturístiques que els visitants puguin demanar.

Mossèn Martí Mariné, 9
Código postal: 
08790
Municipio: 
Gelida
Teléfono: 
93 779 00 58

Detalls

Precio: 
0.00€
Advance booking: 
No
Gift box: 

Entrada gratuïta

 

Idiomas: Español
Horario: 
Dissabtes i diumenges de 10 a 14h
Biosphere committed companyCommitment of information to the tourist
Suscríbete a nuestro boletín
¿Quieres estar al día sobre eventos, actividades y propuestas que tienen lugar en el Penedès?