Cap a l’Esplai del Penedès, Can Gordei i la Miralba pel camí de les Clotes

Municipis
La Bisbal del Penedès
Tipus de ruta
De passeig - saludable
Activitat
Senderisme
Desplaçament
A peu

La ruta número 2, Cap a l’Esplai del Penedès, Can Gordei i la Miralba pel camí de les Clotes, és una ruta de dificultat baixa on realitzarem una volta circular pel vorejant el turó del Coster de la Torre. És una ruta fàcil i apta per tots els públics de 8,5 quilòmetres molt planera entre coreus, amb una durada aproximada de 2 hores 30 minuts. És una ruta ideal per conèixer el patrimoni rural del municipi, però també per anar del nucli urbà a les urbanitzacions de l’Esplai, Can Gordei i la Miralba per camins menys transitats. Aquesta ruta la podrem fer tant caminant com en bicicleta de muntanya ja que els camins son gairebé tots ciclables.


ELEMENTS D’INTERÈS
Cal destacar el conjunt d’elements que trobarem, sortint de la Capela de Fàtima de la Riba, les Clotes, Cal Figarola, Mas Llagostera, Cal Llac, l’Esplai, Can Gordei, La Miralba, Cal Xico i finalment la Masia de Gosc abans d’arribar de nou a la Bisbal. Però també el camí empedrat de les Clotes i els fòssils que trobem als seus voltants.


FLORA I FAUNA
Pel que fa la vegetació cal destacar la gran varietat de conreus que anirem trobant al llarg del camí, parades de vinya (Vitis vinifera), ametllers (Prunus dulcis), oliveres (Olea europaea) i garrofers (Ceratonia siliqua). A les torrenteres trobarem canyissars (Rumex hydrolapathum), esbarzers (Rubus ulmifolius), però també el pi blanc (Pinus halepensis), acompanyat de matollar, arboç (Arbutus unedo), lligabosc mediterrani (Lonicera implexa), garric (Quercus coccifera), estepa blanca (Cistus albidus), gatosa (Ulex parviflorus). La fauna més representativa és el conill (Oryctolagus cuniculus), la guineu (Vulpes vulpes) i el senglar (Sus scrofa),la merla (Turdus merula) o la garsa (Pica pica).

Descobrir

Llocs d'interès

L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Agenda

Vilafranca del Penedès
17 i 18 desembre
Avinyonet del Penedès
17, 25 i 26 de desembre 2023 - 1, 7 i 14 de gener 2024

Ara és temps de…

Experiències per a tots