Museu Deu

El Museu Deu s’ubica a l'antiga casa senyorívola de la família Palau Rabassó, una de les típiques construccions del segle passat, a la població del Vendrell.

Aquest museu compta amb quatre plantes de zona expositiva, de les quals tres són d’exposició permanent, i l’última, la sala soterrani, està destinada a acollir exposicions temporals de temàtiques variades.  Intercalat en l'itinerari de la visita, es pot gaudir d’un jardí, on es realitzen diverses activitats de caràcter lúdic durant tot l'any. Cal destacar l’espectacular Sala de les Catifes, on el públic camina per damunt d’un terra de vidre, mentre que en els seus peus pot contemplar la col·lecció de catifes orientals i bacines.

El conjunt i diversitat d’obres d’art que ha anat recollint el senyor Antoni Deu al llarg de la seva vida formen una unitat indestriable amb la sensibilitat i l’afany íntim que caracteritzen tot col·leccionista. El seu criteri personal particularitza tot el llegat, on no pot buscar-se ni una unitat temàtica ni tampoc cronològica, ja que es defineix per la seva diversitat, tot entroncant amb la tradició dels grans col·leccionistes catalans com Víctor Balaguer, Eduard Toda o el mateix Frederic Marés. De les talles religioses a l’escultura actual, de la pintura i el dibuix a la col·lecció de catifes orientals, de les bacines i morters al conjunt de mobles d’època, o del vidre modernista a la ceràmica contemporània formen un conjunt que, malgrat les dificultats que representa la seva instal·lació museística, no s’ha volgut trencar a fi que el visitant pugui entendre l’anhel i els sentiments del col·leccionista.

Apropa't al Museu Deu i descobreix un dels testimonis més importants del col·leccionisme català del segle XX.

Tarifes:

  • Normal: 5 euros
  • Reduïda: 2,25 euros

Serveis:

  • Lloguer d'espais
  • WC
Pl. Nova, 6
Codi postal: 
43700
Municipi: 
El Vendrell
Telèfon: 
977666308
Reserva prèvia: 
No
Horari: 

De dimarts a divendres:

  • Estiu, de 10.00 a 14.00 h i de 18.00 a 20.00 h.
  • Hivern, de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 19.00 h.

Dissabtes:

  • Estiu, d'11.00 a 14.00 h i de 18.00 a 20.00 h.
  • Hivern, d`11.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 h.

Diumenges i festius:

  • D'11.00 a 14.00 h.

 

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?