CIUDEB, Centre d'interpretació última defensa de Barcelona

El CIUDEB és un equipament museogràfic singular i de referència relacionat amb la Guerra Civil que s’emplaça al poble del Pago (Subirats).

L’Última Defensa de Barcelona es refereix als fets ocorreguts a Subirats el 22 i 23 de gener de 1939. Seguint les línies defensives dissenyades pel general Vicente Rojo, els soldats republicans van construir fortificacions a banda i banda de la carretera N-340 des del Pago fins al Coll d’Ordal. Però l’exèrcit franquista va efectuar una maniobra d’encerclament de les tropes fidels a la República. El debilitat exèrcit republicà va resistir un parell de dies, fet que va facilitar a molts republicans la sortida de Barcelona cap a l’exili, però finalment va caure.

A dins de l’espai es mostra un audiovisual amb testimonis locals i una exposició permanent amb material trobat en diverses fortificacions i reculls de premsa escrita de l’època.

La visita té una durada de 45 minuts i es pot completar amb dues rutes guiades pel bosc per visitar les trinxeres i els nius de metralladora més propers. 

Visita el Centre d'Interpretació última defensa de Barcelona i descobreix aquesta petita mostra dels darrers successos de la Guerra Civil.

Tarifes:

  • 2 euros
  • 1,5 euros
Camí de la Creu s/n
Codi postal: 
08739
Telèfon: 
+34 93 899 34 99
Reserva prèvia: 
Si
Idiomes: Espanyol
Horari: 

Cada 3r diumenge de cada mes de 10.30 a 13.00 h.

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?