El Secret de la Carme i el Sergi. La paraula “Pèlag”

La Carme va quedar molt sorpresa amb la paraula “Pèlag”

La Carme i el Sergi tenen un secret compartit. A l’inici de la seva relació, aquesta parella formada per un penedesenc i una barcelonina, van estar parlant sobre les paraules típiques que hi havia a diferents llocs de Catalunya. Quan el Sergi li va descriure la paraula que els penedesencs i penedesenques utilitzem per definir una “massa d’aigua molt estable ” va quedar molt sorpresa: “Pèlag!”.

La Carme i el Sergi van anar al Parc dels Talls

El Sergi, en verbalitzar aquesta paraula, pensava en els Pèlags que la majoria de la gent del Penedès coneix però que són molt desconeguts per a les persones que viuen fora d’aquest territori: Els Pèlags de Vilobí. Fruit de l’explotació minera, que va des de l’època dels romans fins a finals del segle XX, van sorgir aquests 4 pèlags.

Un espai natural preciós, perfecte per passejar-hi

Actualment formen part de El Parc dels Talls de Vilobí del Penedès, un espai natural protegit, perfecte per passejar amb parella, família o amics. Un espai preciós, ple de racons on la Carme i el Sergi van protagonitzar una de les seves primeres trobades romàntiques. Un espai idoni per compartir una copa de vi.

“Poques vegades la natura torna amb tanta generositat i bellesa els efectes de l’acció humana”

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?