Sant Quintí de Mediona

Allà on la plana del Penedès s’alça cap a la serralada prelitoral hi trobem Sant Quintí de Mediona. Una vila mil·lenària, dinàmica, amb una història i tradicions molt arrelades, envoltada de paisatges que reserven racons sorprenents com el de Les Deus.

El paratge de Les Deus, ha estat forjat per l’aigua que n’ha modelat el relleu:  gorgs, pèlags, una gruta i 23 fonts (o deus) que li donen el nom.  Un espai, en el que podem gaudir d’un bon àpat, visitar les grutes o gaudir amb els circuits d’aventura i vies ferrades, evasió i diversió per a totes les edats.

La ruta del patrimoni convida a recórrer la historia de Sant Quintí, tot seguint els seus carrers i places i descobrint racons amagats que ens parlen del pas del temps...

A peu o en bici, descobreix el seu paisatge a través de les rutes que el recorren: en BTT us proposem les rutes blava, verda i vermella; a peu el Camí del Riu segueix el curs del Mediona, que aigües avall pren el nom de Riudebitlles, es pot fer en les dues modalitats www.elcamidelriu.cat

Les festes i tradicions quintinenques són festes molt arrelades i vives, no us perdeu:

El Carnaval (Cap de setmana anterior a Carnaval, habitualment al febrer)

La Quintinada i el Campus Joan Amades (primer cap de setmana de juny)  Mostra gastronòmica de cuina quintinenca que es celebra en el marc del Campus Joan Amades.

La Festa Major (primer diumenge després del 15 d’agost) Una festa molt arrelada i amb marcada participació popular a través del diversos balls tradicionals, molts d’ells, centenaris. La festa forma part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

El Mata-degolla (Segon diumenge després de Tots Sants, novembre)  El fet que Sant Quintí tingui condició de Vila li va permetre la possibilitat de disposar de fira. Fa uns anys va incorporar la commemoraició dels fets de 1714, invasió de les tropes borbòniques que van arrasar la vila. A la festa s’hi fan representacions teatralitzades al voltant d’una fira.

 

 

Alt Penedès
Telèfon: 
938 998 028
Fax: 
938 998 400
Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?