Gelida

Arribant a Gelida, entreu a l'Alt Penedès, un territori caracteritzat pels paisatges de el vi i el cava. Un paisatge singular que, juntament amb el patrimoni monumental i arqueològic, l'entorn natural, les masies, els cellers i les caves, la cultura i les festes populars i tradicionals, conforma l'atractiu i la riquesa d'aquesta terra.

Gelida, al nord del Penedès i a la vall sota de l'Anoia, esdevé un municipi amb un passat vinculat a la indústria paperera i a la vinya i que gràcies a l'arribada del ferrocarril, el 1865, es va convertir en una vila d'estiueig ; juntament amb un dels referents també importants d’aquest municipi, l'aigua. Si les fonts van contribuir a la tradició residencial, el riu va ser cabdal pel desenvolupament industrial lligar al paper,  motor econòmic de la comarca, juntament amb les explotacions agrícoles tradicionals del territori. 

 

QUÈ VISTAR A GELIDA?

El funicular i el castell són els elements més emblemàtics d'aquest poble que posseeix un destacat llegat arquitectònic del Modernisme i el Noucentisme, amb un paisatge farcit de fonts i masies i amb un important teixit associatiu que referma el caràcter cultural.

 

Alt Penedès
Telèfon: 
937 790 058
Fax: 
937 790 100
Commitment of information to the tourist
Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?