Jané Ventura

Celler familiar de producció ecològica del Baix Penedès, elaboradors de vins i caves de qualitat des de 1914. La raó de ser del nostre celler és expressar el sentiment que ens uneix a la nostra terra. Sentim una gran implicació en la conservació i valorització del patrimoni paisatgístic i cultural, donant suport a projectes vinculats a la Pedra Seca. Col·laborant en projectes musicals locals i internacionals, com el Festival Pau Casals o la restauració de l'orgue del Vendrell. Hem estat entre els pioners en la recuperació de varietats minoritàries com el Sumoll i la Malvasia de Sitges.

On som

Jané Ventura té vinyes i cellers propis al Baix Penedès. La finca es troba a la Joncosa del Montmell (7ha), anomenada Finca Els Camps (7ha). Així mateix, des de fa anys treballem conjuntament amb una vintena de viticultors als que fem un seguiment i comprem el raïm, vinyes que van des del nivell del mar a Sant Salvador fins a 700m d'alçada a la Serra del Montmell, i que representen la magniífica diversitat del Penedès. Jané Ventura té un celler, el celler històric al centre urbà de El Vendrell on té lloc la criança del cava i la producció del vi, així com l'elaboració de vins tranquils.

Viticultura

Entenent que els grans vins comencen a la vinya, l'any 2008 vam dur a terme un estudi de sòls de les nostres finques que ens ha permès conèixer la vocació de cada terra per a un determinat tipus de vi. Cultivem i seleccionem cada varietat de raïm que millor s’adapta al seu microclima i al seu terrer, és l’única manera de fer vins expressius, partir de raïms en la màxima plenitud, amb una maduresa ben complerta i suficientment llarga perquè hagin acumulat el màxim d’aromes, de sabors. Donem especial importància a les vinyes velles que tenen un sistema radicular més extens i permeten transmetre millor la mineralitat al vi. 

El nostre celler està sent capdavanter en la recuperació de varietats autòctones de raïm que havien estat abandonades: Sumoll (que vinifiquem des del 2001) i la Malvasia de Sitges (vinifiquem des del 2004 com a vi sec).

Vins i caves

La nostra gama de productes sempre de gran qualitat busca transmetre la nostra filosofia i això es veu reflectit en les etiquetes i el packaging. La línia de vins Selecció de vinyes (blanc, rosat i negre) representa els diferents paisatges del Baix Penedès i el cupatge és una sinergia de les varietats de la zona. Els nostres vins de finca són el fruit de l'adaptació de varietats nobles als nostres sòls: Finca Els Camps Macabeu i Finca Els Camps Ull de Llebre.

Pel que fa al CAVA, només elaborem caves de llarga criança perquè busquem uns vins escumosos que es puguin degustar més enllà de la bombolla, que aquesta sigui fina, que tinguin una frescor natural i que la gama d'aromes sigui complexa. D'aquesta manera els caves tenen la versatilitat d'acompanyar molts moments. La nostra gama inclou: Cava Reserva de la Música Brut Nature, Brut i Rosé, Cava Gran Reserva "Do" Vintage, així com, un cava d'edició limitada, el Cava "Gran Reserva de l'Orgue" Vintage 2006.

Per a la descripció detallada de les fitxes dels productes, us convidem a visitar la pàgina web: www.janeventura.com. Creiem en la creativitat i en la innovació continua per a produir productes particulars i que captivin.

 

Informació

Crta. de Calafell, 2
Codi postal: 
43700
Municipi: 
El Vendrell
Telèfon: 
977 660 118
Mòbil: 
649440063

Detalls

Capacitat: 
2 - 20
Idiomes: CatalàAnglèsEspanyol
Horaris: 

Horari de visites de dilluns a dissabte al Celler del Vendrell.

Concretar hora per visites diumenges i festius.

 
Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?