Gramona

Des de 1850 són ja les 5 generacions de viticultors i bodeguers dedicats a la tradició d'elaborar vins i espumosos a Sant Sadurní d'Anoia, el cor del Cava situat a només 30 kilòmetres, al sud, de Barcelona. A l'actualitat és la quinta generació de la família Gramona-Batlle, amb Jaume Gramona i Xavier Gramona al capdavant d'un equip d'agricultors, biòlegs, agrònoms, enòlegs, sommeliers i treballadors, l'encarregat de consololidar un llegat irrenunciable: el respecte i la passió per la nostra terra i els nostres vins.

Al llarg de l'últim segle, el màxim empeny de Gramona ha estat desenvolupar i perfeccionar l'art de transformar vins en caves mantenint sempre els processos més artesenals: com l'ús del tap de suro durant el temps de criança; o l'utilització de pupitres per el remogut i el desgorj manual. Elegància, cremosistat, frescor, equilibri, complexitat i caràcter són l'essència dels nostres vins. 

És per això que a Gramona gaudim tant de l'elaboració dels nostres vins i caves com de compartir la il·lusió amb la que dia rere dia, des de fa més de 130 anys, seguim treballant. Per això ens complau brindar-li l'ocasió de visitar-nos. Visqui una experiència única a través de la qual podrà conèixer de més a prop el nostre treball i l'entorn històric i particular que representen les nostres caves i vinyes.

Ens acompanya?

Informació

Indústria, 36
Codi postal: 
08770
Telèfon: 
938 910 113
Mòbil: 
630 119 563

Detalls

Capacitat: 
2 - 25
Idiomes: AnglèsFrancèsItaliàEspanyol
Horaris: 

Comptem amb 3 espais visitables:

Les vinyes

Segons l’època de l’any en que decidiu visitar-nos, podreu observar una fase diferent del cicle de vida de la vinya. Us oferim la possibilitat de passejar per aquest lloc, per a nosaltres el més meravellós dels paratges.  Observarem junts el que la terra demana i ofereix i compartireu amb nosaltres l’absolut respecte que li tenim a la terra. Durant la visita es podrà visitar la respectuosa integració d’animals domèstics al cicle vital de la vinya, el sòl i el subsòl. Utilitzarem, si es desitja, un vehicle 4x4 per recórrer la nostra finca.

Per una visita a la vinya és necessari reservar prèviament.

Celler Batlle

L’any 2001 Gramona impulsa la construcció d’un nou celler. Coneixereu una instal·lació que no només és un model de celler sostenible, sinó que encarna el compromís que Gramona manté de conciliar tecnologia, innovació, integració paisatgística i tradició a l’hora d’elaborar els seus vins i caves.

Aquí tindrà l’oportunitat de conèixer detalladament l’elaborat esdevenir que porta el raïm des del vinyers, passant per la premsa i les tines, fins al seu repòs en les ampolles i la seva posterior degustació.

De Dilluns a Divendres a les 11h.

Dissabtes, Diumenges i Festius tancat. Properament s’obrirà al públic.

Cava Històrica

La cava històrica de Gramona està situada al centre de Sant Sadurní d’Anoia. El seu nom respon al  fer fet de ser el lloc on, a partir de l’any 1921, la família Gramona consolida l’elaboració dels seus caves.

S’hi respira un ambient únic, on les ampolles de cava de més llarga criança ens impregnen de la seva màgica serenor. Us proposem de viure en el present les més genuïnes essències i tradicions del passat vinícola i descobrir les pràctiques encara vigents, com l’ús del tap de suro, la rima, el treballs en pupitres i el desgorjament manual.

De Dilluns a Divendres a les 11h o a les 15:30h.

Dissabtes, Diumenges i Festius a les 10:30h i a les 12:00h.

Totes les activitats enoturístiques de Gramona no estan recomanades per grups majors de 25 persones (grups grans contactar per oferta personalitzada) així com també per persones de mobilitat reduïda (possibilitat d’esperar-se a la sala de degustació.

Activitats complementàries:

Esmorzar català enmig de les vinyes.

Coffe Break per a reunions.

Dinars, Sopars i aperitius selectes als nostres espais.

Degustacions comentades per sommeliers i enòlegs de la casa. 

 

 

 

 

Vacances: 
Cal tenir en compte que durant els mesos d'Agost i Gener les caves romandran tancades durant els caps de setmana i festius.
Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?