Codorníu

Codorníu és sinònim de la història d’una família de viticultors que es remunta al segle XVI.És l’empresa familiar més antiga d’Espanya i una de les més antigues del món. Actualment compta amb més de 450 anys d’història.

Manuel Raventós, el gran impulsor de Codorníu, va contractar el 1895 a l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch (coetani de Gaudí) per ampliar el celler. L’edifici que va construir simbolitza la fructífera aliança entre la naturalesa i la mà de l’home, i és un homenatge de pedra al silenci del cava. Des del 1976, aquestes caves són monument històric artístic i un dels exemples més impressionants de l’arquitectura dedicada a l’elaboració i criança de caves.

Sota terra, en un laberint de caves subterrànies és on, des de fa un segle, els caves Codorníu realitzen la segona fermentació i criança a una temperatura sempre constant. El 1872, Josep Raventós Fatjó va elaborar cava per primera vegada a Espanya seguint el mètode tradicional i utilitzant raïms autòctons del Penedès: Macabeu, Xarel·lo i Parellada. D’aquesta manera, va instaurar una indústria completament nova a la regió i va vincular la marca Codorníu a la història del cava.

Un bon cava s’elabora amb raïm de màxima qualitat. És per això que Codorníu selecciona amb gran cautela el raïm i cuida minuciosament les vinyes. Des de fa molts anys, s’aplica la tècnica de viticultura sostenible, és a dir, es deixa que la naturalesa segueixi el seu curs i només s’intervé quan hi ha desajustos. D’aquesta manera, Codorníu uneix tradició i innovació en el procés d’elaboració del cava controlant cada etapa del procés fins al lliurament del producte final al consumidor.

 

Informació

Avda. Jaume de Codorníu, S/N, 08770 Sant Sadurní D´Anoia
Codi postal: 
08770
Municipi: 
Sant Sadurní d'Anoia
Telèfon: 
938913342

Detalls

Idiomes: AnglèsFrancèsAlemanyEspanyol
Horaris: 

HORARIS CENTRE DE VISITES:

Dilluns a divendres de 09.00h a 17.00h.

Cal fer reserva prèvia:https://www.visitascodorniu.com/reserva-visitacodorniu-data/

BOTIGA OBERTA AL PÚBLIC:

De Dilluns a divendres de 09.00 a 17.00h.

 

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?