El Modernisme al Penedès

 

Descobriu els vestigis del modernisme al Penedès resseguint les seves magnífiques rutes i contemplant la seva extraordinària arquitectura. 

Rere el llegat de Puig i Cadafalch, Santiago Güell i Antoni Pons...

 

El Modernisme, mostrat en ple sentit en l’àmbit de l’arquitectura, és un dels moviments més singulars i amb més manifestacions arreu de la geografia, també a terres penedesenques. Arquitectes de gran rellevància com Puig i Cadafalch, Antoni Pons o Santiago Güell, entre d’altres, van ser els encarregats d’edificar algunes d’aquestes grans obres arquitectòniques que, en el seu moment i encara avui en dia, doten a les poblacions que les alberguen d’una majestuositat i prodigiositat impossible de passar per alt.

Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia i Gelida t’ofereixen la possibilitat de conèixer aquest corrent artístic i social a través de les seves respectives rutes. En elles podreu comprendre com i perquè va arribar el modernisme al Penedès i la peculiaritat del moviment en cada un dels edificis i habitatges dels municipis.

Amb tot això, volem també animar-vos a descobrir les empremtes conservades d'aquest moviment en d'altres indrets del territori. Visita grans obres amb aires modernistes com el Museu del Cau Ferrat de Sitges, temple del Modernisme fundat per Santiago Rusiñol, o el Conjunt Monumental de Sa Roca, amb la restauració de Puig i Cadafalch a l'església romànica de Santa Maria del castell.

I per altre banda, si t'interessa el món del vi i el cava, organitza la teva ruta des d’una perspectiva diferenciada i única, apropa't a l’excepcional obra arquitectònica de Puig i Cadafalch a Codorníu i contempla les diverses manifestacions d'aquest moviment presents a Ludens, Freixenet, Mascaró i Oriol Rossell, testimonis directes que conviden a endinsar-te en el Modernisme català més vitivinícola...

Et sorprendran!

Rutes Modernistes

Vilafranca del Penedès · Gelida · Sant Sadurní d'Anoia

 

Subscriu-te al nostre butlletí
Vols estar al dia sobre esdeveniments, activitats i propostes que es duen a terme al Penedès?