L'home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat

VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya
1 d'abril al 12 de juny
  • Divendres de 16 a 19 hores
  • Dissabte de 10 a 14 hores / 16 a 19 hores
  • Diumenge de 10 a 14 hores
  • 1 de maig Tancat
30 min
Gratuït

Exposició que pretén despullar l’home fugint de mites i idees que també l’han empresonat, i alhora qüestionar la visió binària del gènere plantejant un concepte molt divers de les identitats, tot plegat des d’un posicionament igualitari.

La mostra planteja un recorregut pel nu masculí en les col·leccions dels museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. El punt de partida sera l'autocrítica d'uns mu­seus en què els nus masculins romanen amagats a les calaixeres de les re­serves, i en els quals les dones queden relegades a ser protagonistes passives de les fantasies masculines heteronormatives. Amb l'art contemporani com a mediador, també es pretén qües­ tionar què vol dir ser homes avui en dia, al segle XXI, des d'una mirada di­versa, igualitària i interseccional però defugint el binarisme, perquè hi ha tantes identitats com persones.

Què inclou l'activitat
  • Visita a l'exposició
Informació addicional
  • Aquesta exposició ha estat organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, el Museu d'Art de Cerdanyola i el Museu Abelló de Mollet del Vallès. La seva itinerància s'emmarca dins deis programes de suport de la Xarxa de Museus Locals, instrument de cooperació entre la Diputació de Barcelona i els ajuntaments amb els museus municipals.
  • Col·labora: VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya
Contacte
Telèfon
93 890 05 82
Correu electrònic
Adreça

Plaça Jaume I, 1
08720
Espanya

Municipi
Vilafranca del Penedès

+ info

Temàtiques
Museus, art i cultura
Públics
Adults
Accessibilitat
Cadira de rodes - accessibilitat total

Descobrir

Llocs d'interès

El Castell de la Santa Creu és un recinte fortificat d’època medieval, documentat per primera vegada l’any 1037
El centre cultural de referència del ferrocarril a Catalunya.
L’ exposició permanent de VINSEUM està dedicada a la vinya i el vi, i la seva relació amb el Penedès i amb Catalunya. El recorregut s’inicia a la tercera planta del Palau Reial i finalitza amb una degustació de vi o cava a l’espai de taverna del Museu.
El conjunt monumental de l’església i el castell de Sant Martí Sarroca, està considerat monument històrico-artístic d’interès nacional.

On anar

Planifica

Si ho necessites

Abans de venir, has de saber…

Què pots fer al Penedès

Ara és temps de…

Experiències per a tots